Op weg met een schone en frisse auto airco!

Ruikt het muf als u in uw auto stapt of stinkt het naar natte sokken als u de auto airco aan zet? Meestal wordt deze muffe lucht veroorzaakt door bacteriŽn en schimmels die zich bevinden in het aircosysteem. De vochtige omgeving in een airco is een ideale voedingsbodem voor bacteriŽn en schimmels. Deze bacteriŽn en schimmels kunnen ziektekiemen overdragen en de muffe lucht bederft uw rijplezier. Laat uw airco daarom jaarlijks reinigen, zodat u het hele jaar kunt genieten van een schone en frisse auto!

flesjes-airco-780x560.jpg

Waarom reinigen?
Een aircosysteem heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hierbij worden onder andere de onderdelen, het koudemiddel en het interieurfilter (pollenfilter) gecontroleerd. Naast de controle van de onderdelen zal het aircosysteem ook jaarlijks gereinigd moeten worden. Helaas wordt hier nog te weinig aandacht aan besteedt.

citroen-en-appel1.jpg

Muffe geur of allergische reacties?
Een slecht functionerende auto airco veroorzaakt een muffe geur en mogelijk allergische reacties, zoals verkoudheid, keelpijn, een grieperig gevoel, geÔrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Mensen met astma kunnen te maken krijgen met verergering van hun klachten. Kleine kinderen hebben minder weerstand en zijn dus sneller vatbaar voor bacteriŽn in het aircosysteem. Door het aircosysteem jaarlijks te laten reinigen bij uw dealer wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd waarbij de inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur alert blijf, ook tijdens langere ritten.